GISTOLOGIK PREPARATLAR TAYYORLASH TEXNIKASI VA ULARNING SIFATIGA TA'SIR ETUVCHI OMILLAR - Asatova Mehriniso (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  gistologik  preparatlar  tayyorlash  bosqichlari  va  ularning sifatiga  ta'sir  etuvchi  asosiy  omillar  yoritilgan.  Biologik  namunani  olish,  fiksatsiya qilish,  parafinga  quyish,  mikrotomda  kesish  va  bo‘yash  jarayonlarining  ahamiyati tahlil qilingan. Sifatli preparatlar hujayra va to‘qimalarning mikroskopik tuzilishini aniq o‘rganishga imkon beradi.
Keywords: Kalit so‘zlar: gistologiya, preparat, mikroskop, fiksatsiya, mikrotom, bo‘yash.