INKLYUZIV TA’LIM SHAROITIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI RIVOJLANTIRISHDA PEDAGOGIK O’YINLARNING AHAMIYATI - Abdurahimova Gulnoza Ilhomjanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  inklyuziv  ta'lim  sharoitida  maktabgacha yoshdagi  bolalarni  rivojlantirishda  pedagogik  o'yinlarning  o'rni  va  ahamiyati  tahlil qilingan.  Finger  o'yinlari,  didaktik  o'yinlar,  harakatli  o'yinlar,  rolli-syujetli  o'yinlar hamda sensor o'yinlarning alohida ta'lim ehtiyojiga ega bolalarning jismoniy, aqliy, nutqiy  va  ijtimoiy  rivojlanishiga  ko'rsatadigan  ijobiy  ta'siri  yoritilgan.  Tadqiqot natijalari pedagogik o'yinlardan maqsadli foydalanish inklyuziv ta'lim samaradorligini oshirishini  ko'rsatadi.  Shuningdek,  maktabgacha  ta'lim  tashkilotlarida  pedagogik o'yinlarni tashkil etish bo'yicha amaliy tavsiyalar berilgan.
Keywords: Kalit so’zlar: Inklyuziv ta’lim, maktabgacha yosh, pedagogik o‘yinlar, maxsus ehtiyojli bolalar, ijtimoiy adaptatsiya, sensor rivojlanish, korreksion pedagogika, universal dizayn, tengdoshlar ko‘magi, integratsiya.