MAʼNAVIY MEROS – MILLIY TARAQQIYOTNING ASOSIY OMILI - Egamberdiyeva Mahliyo Qahramon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  ma`naviy  merosning  jamiyat  taraqqiyotidagi o`rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ma`naviy meros xalqning tarixiy, madaniy hamda axloqiy  qadriyatlarini  o`zida  mujassam  etgan  bebaho  boylik  sifatida  qaraladi. Tadqiqotda  milliy  o‘zlikni  anglash,  ma`naviy  qadriyatlarni  asrab-avaylash  hamda ularni  yosh  avlod  ongiga  singdirishning  ijtimoiy  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek, ma`naviy merosning zamonaviy taraqqiyot jarayonlariga ta`siri, madaniy yangilanish va  ma`naviy  barkamollikni  shakllantirishdagi  roli  ilmiy  jihatdan  asoslab  berilgan. Natijada, barqaror jamiyat qurishda manaviy merosning strategik ahamiyati ko`rsatib o`tiladi.
Keywords: Kalit so`zlar: Ma`naviyat, jamiyat, Imom Buxoriy, Marg`inoniy, Bahouddin Naqshband, ma`naviy meros, Imom Moturidiy.