ESHITUV A'ZOSINING TUZILISHI VA VAZIFALARI - Sodiqova Jamilaxon Soipovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Eshituv a'zosining  tuzilishi,  funksiyalari va  inson  organizmidagi ahamiyati yoritilgan.  Unda tashqi,  o'rta  va ichki  quloqning  anatomik tuzilishi,  tovushni qabul qilish  va  uzatish mexanizmi,  eshitish  jarayonining fiziologik  asoslari hamda eshituv  a'zolarini  asrash,  gigiyenasi  va  keng tarqalgan  kasalliklarning oldini olish usullari haqida ma'lumot berilgan.
Keywords: Kalit so'zlar: Eshituv a'zosi, quloq, tashqi quloq, o'rta quloq, ichki quloq, nog'ora pardasi, eshituv suyakchalari, chig'anoq (koxlea), eshituv nervi, tovush, eshitish, quloq gigiyenasi, eshituv kasalliklari.