XOSIYAT RUSTAMOVA SHE’RIYATIDA METAFORIK TAFAKKUR VA UNING LINGVOPOETIK IFODASI - Toxirjonova Moxlaroy Jaxongir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  zamonaviy  o‘zbek  she’riyatining  iste’dodli vakili  Xosiyat  Rustamova  ijodida  metaforik  tafakkurning  namoyon  bo‘lishi  hamda uning lingvopoetik xususiyatlari tahlil qilinadi. Shoira she’rlaridagi metaforalarning badiiy-estetik vazifasi, obraz yaratishdagi o‘rni, individual uslubni shakllantirishdagi ahamiyati misollar asosida yoritiladi. Tadqiqot davomida metaforalarning semantik, stilistik  va  poetik  funksiyalari  tahlil  qilinib,  shoiraning  poetik  tafakkuriga  xos xususiyatlar aniqlanadi.
Keywords: Kalit so‘zlar: metafora, lingvopoetika, poetik tafakkur, obrazlilik, badiiy til, Xosiyat Rustamova, individual uslub.