AXBOROT MUHITIDA BOʻLAJAK PEDAGOGLARNING MANTIQIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH - Rustamova Farangiz Jamshidovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  zamonaviy  axborot-taʼlim  muhitida  boʻlajak pedagoglarning  mantiqiy  tafakkurini  rivojlantirishning  pedagogik  va  psixologik asoslari  tadqiq  etilgan.  Axborot  oqimining  jadallashuvi  sharoitida  talabalarda tanqidiy  tahlil,  sintez,  qiyoslash  va  mustaqil  xulosa  chiqarish  koʻnikmalarini shakllantirish muammolari yoritilgan. Maqolada boʻlajak oʻqituvchilarning mantiqiy fikrlash madaniyatini yuksaltirishga xizmat qiladigan zamonaviy metodlar va axborot texnologiyalarining imkoniyatlari tahlil qilingan.
Keywords: Kalit soʻzlar: axborot muhiti, mantiqiy tafakkur, boʻlajak pedagog, raqamli taʼlim, tanqidiy fikrlash, tahlil, pedagogik mahorat.