UY-JOY TA’MINOTI DARAJASINING ASOSIY DETERMINANTLARINI EKONOMETRIK MODELLASHTIRISH - Turopova Sohiba; Hatamov Ma'ruf (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada uy-joy ta’minoti darajasiga ta’sir etuvchi asosiy ijtimoiy-iqtisodiy  omillar  ekonometrik  modellashtirish  asosida  tahlil  qilinadi. Aholining daromadlari, ipoteka kreditlari hajmi, urbanizatsiya darajasi, qurilish sohasi investitsiyalari, demografik o‘sish va davlat tomonidan amalga oshirilayotgan uy-joy siyosatining  uy-joy  bilan  ta’minlanganlik  darajasiga  ta’siri  ilmiy  nuqtai  nazardan baholanadi.
Keywords: Kalit so‘zlar: uy-joy ta’minoti, ekonometrik modellashtirish, regressiya modeli, determinantlar, ipoteka krediti, aholi daromadi, investitsiya, urbanizatsiya, uy-joy bozori, iqtisodiy rivojlanish.