TEMIR TANQISLIGI ANEMIYASI: ZAMONAVIY TASHXIS VA DAVOLASH USULLARI - Akbarova Munisa (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Temir tanqisligi anemiyasi (TTA) dunyo bo'ylab eng keng tarqalgan kamqonlik turi  bo'lib,  asosan  organizmda  temir  moddasi  yetishmasligi  natijasida  rivojlanadi. Kasallik  bolalar,  homilador  ayollar,  reproduktiv  yoshdagi  ayollar  va  keksalarda ko'proq  uchraydi.  Ushbu  maqolada  temir  tanqisligi  anemiyasining  kelib  chiqish sabablari, klinik belgilari, zamonaviy laborator va instrumental tashxis usullari hamda bugungi kunda qo'llanilayotgan davolash va profilaktika usullari keng yoritilgan.
Keywords: Kalit so'zlar: temir tanqisligi anemiyasi, gemoglobin, ferritin, transferrin, sideropeniya, temir preparatlari, diagnostika, davolash.