TASVIRIY SAN’ATDAN MASHG‘ULOTLAR TASHKIL ETISHDA PEDAGOGIK INNOVATSION KLASTER TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH METODIKASI - D.S.Kazakbayeva (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  tasviriy  san’at  fanini  o‘qitishda  pedagogik  innovatsion klaster texnologiyalarining nazariy asoslari, ularning ta’lim jarayonidagi o‘rni hamda mashg‘ulotlarni  samarali  tashkil  etish  metodikasi  yoritilgan.  Shuningdek,  klaster texnologiyalari  asosida  ta’lim  subyektlari  o‘rtasidagi  hamkorlikni  rivojlantirish, talabalarning  ijodiy  fikrlashi,  kasbiy  kompetensiyasi  va  amaliy  ko‘nikmalarini shakllantirishning  metodik  jihatlari  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  natijalariga  ko‘ra, innovatsion klaster yondashuvi tasviriy san’at ta’limining sifatini oshirish, nazariya va amaliyot  integratsiyasini  ta’minlash  hamda  zamonaviy  ta’lim  muhitini  yaratishda samarali pedagogik mexanizm ekanligi asoslangan.
Keywords: Kalit so‘zlar: tasviriy san’at, pedagogik innovatsiya, klaster texnologiyasi, kompetensiya, integratsiya, kreativlik, hamkorlik, ta’lim sifati, metodika.