ONA TILI VA ADABIYOT FANLARINI O'QITISHDA SUN'IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI - Omonturdiyeva Dildora Boybo'ri qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ona tili va adabiyot fanlarini o‘qitishda sun’iy intellekt  texnologiyalaridan  foydalanishning pedagogik imkoniyatlari  va istiqbollari yoritilgan.  Sun’iy  intellekt  vositalarining  o‘quvchilarning  nutqiy,  kommunikativ  va ijodiy kompetensiyalarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan.
Keywords: Kalit so‘zlar: sun’iy intellekt, ona tili, adabiyot, raqamli ta’lim, ChatGPT, kommunikativ kompetensiya, innovatsion texnologiyalar.