YOSHLARGA YARATILAYOTGAN IMKONIYATLARNING HUQUQIY ASOSLARI - Sernazarova Gulchehra, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  Oʻzbekiston  Respublikasida  yoshlarga yaratilayotgan ijtimoiy-iqtisodiy va huquqiy imkoniyatlarning konstitutsiaviy-huquqiy asoslari  tahlil  qilinadi.  Maqolada  yangi  tahrirdagi  Konstitutsiyaning  yoshlarga  oid normalari,  “Yoshlarga  oid  davlat  siyosati  toʻgʻrisida”gi  Qonun,  yoshlar  siyosatini amalga oshiruvchi institutsional mexanizmlar hamda ushbu sohadagi amaliy natijalar koʻrib chiqiladi.
Keywords: Kalit soʻzlar: yoshlar siyosati, konstitutsiyaviy kafolat, huquqiy asos, yoshlar huquqi, taʼlim, bandlik, ijtimoiy himoya.