ZAMONAVIY STEAM TA'LIMIDA INFORMATIKA FANINING INTEGRATSION ROLI VA AHAMIYATI - Halimova Firuza Eminjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Zamonaviy ta'lim tizimida STEAM yondashuvi o'quvchilarning ijodiy, tanqidiy va mantiqiy fikrlash ko'nikmalarini rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etmoqda. Ushbu  yondashuvda  informatika  fani  fan,  texnologiya,  muhandislik,  san'at  va matematika  yo'nalishlarini  o'zaro  bog'lovchi  integratsion  vosita  sifatida  namoyon bo'ladi.  Informatika  orqali  o'quvchilar  dasturlash,  ma'lumotlarni  tahlil  qilish, robototexnika  va  raqamli  texnologiyalar  bilan  ishlash  ko'nikmalarini  egallaydilar. Mazkur  maqolada  STEAM  ta'limining  mazmun-mohiyati,  informatika  fanining integratsion  roli,  uning  ta'lim  jarayonidagi  ahamiyati  hamda  qo'llanilish  istiqbollari tahlil qilinadi. Shuningdek, informatika fanini STEAM ta'limiga integratsiya qilishning afzalliklari va mavjud muammolari yoritib beriladi.
Keywords: Kalit so'zlar: STEAM ta'limi, informatika fani, integratsiya, raqamli texnologiyalar, dasturlash, robototexnika, algoritmik fikrlash, muhandislik ta'limi, innovatsion ta'lim, XXI asr ko'nikmalari, kreativlik, muammolarni hal qilish kompetensiyasi.