VOKAL SAN’ATINING SIRLARI - Seytanov Qoblan Abdiraxman o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada vokal san’atining nazariy, fiziologik va amaliy asoslari  hamda  uning  estrada  ijrochiligidagi  o‘rni  keng  yoritiladi.  Vokal  texnikasi, ovoz  apparatining  ishlash  mexanizmi,  nafas  boshqaruvi,  rezonans  tizimi,  sahna madaniyati  va  ijrochilik  psixologiyasi  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Shuningdek, estrada  san’atining  rivojlanishida  vokal  maktablarining  roli,  zamonaviy  ijrochilik uslublari va texnologik ta’sirlar ko‘rib chiqiladi.
Keywords: Kalit so‘zlar: Vokal san’ati, estrada ijrochiligi, ovoz texnikasi, nafas boshqaruvi, rezonans, sahna madaniyati, ijrochilik psixologiyasi