YOSHLAR TADBIRKORLIGI VA DAVLAT QO'LLAB-QUVVATLASHI: O'ZBEKISTON TAJRIBASI - Sodiqova Sevinch Sulton qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA   Bu maqolada men O'zbekistondagi yoshlar tadbirkorligini o'rganishga harakat qildim. Asosan davlat qanday yordam berayotgani, bu yordam amalda qancha samarali ishlayotgani  va  yoshlarning  o'zi bu haqda  nima  deyishini  ko'rib  chiqdim. Tadqiqot davomida  shuni  ko'rdimki,  so'nggi  yillarda  kreditlash  dasturlari  ancha  kengaygan, lekin ko'plab  yoshlar  hali  ham  bu  imkoniyatlardan bexabar  yoki  ulardan  foydalana olmayapti. Maqola oxirida  bir  nechta  aniq  taklif  ham  keltirdim  —  menimcha,  ular holatni yaxshilashga yordam beradi.
Keywords: Kalit so'zlar: yoshlar tadbirkorligi, davlat dasturlari, startap, biznes inkubator, imtiyozli kredit, iqtisodiy faollik.