GISTOLOGIK PREPARATLAR TAYYORLASH TEXNIKASI VA ULARNING SIFATIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR - Asatova Mehriniso (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada gistologik preparatlar tayyorlash bosqichlari va ularning sifatiga ta’sir etuvchi asosiy omillar yoritilgan. Biologik namunani olish, fiksatsiya qilish, parafinga quyish, mikrotomda kesish va bo‘yash jarayonlarining ahamiyati tahlil qilingan. Sifatli preparatlar hujayra va to‘qimalarning mikroskopik tuzilishini aniq o‘rganishga imkon beradi.