ORGANIK POLIMERLARNING ZAMONAVIY TURLARI, SINTEZ USULLARI VA QO‘LLANILISHI - Siddiqov Murodxo‘ja Abdujalol o‘g‘li; O‘tkirova Durdona Baxtiyor qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada organik polimerlarning zamonaviy turlari, ularning fizik-kimyoviy xossalari, sintez usullari hamda sanoat, tibbiyot, qishloq xo‘jaligi va ekologiya sohalaridagi qo‘llanilishi tahlil qilingan. Shuningdek, biologik parchalanadigan polimerlar, nanokompozit polimerlar va aqlli (smart) polimerlarning istiqbollari yoritilgan. Polimer materiallar ishlab chiqarishning innovatsion texnologiyalari hamda yashil kimyo tamoyillariga asoslangan sintez usullarining afzalliklari ko‘rsatib berilgan.