INKLYUZIV TA’LIM SHAROITIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI RIVOJLANTIRISHDA PEDAGOGIK O’YINLARNING AHAMIYATI - Abdurahimova Gulnoza Ilhomjanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida maktabgacha yoshdagi bolalarni rivojlantirishda pedagogik o’yinlarning o’rni va ahamiyati tahlil qilingan. Finger o’yinlari, didaktik o’yinlar, harakatli o’yinlar, rolli-syujetli o’yinlar hamda sensor o’yinlarning alohida ta’lim ehtiyojiga ega bolalarning jismoniy, aqliy, nutqiy va ijtimoiy rivojlanishiga ko’rsatadigan ijobiy ta’siri yoritilgan. Tadqiqot natijalari pedagogik o’yinlardan maqsadli foydalanish inklyuziv ta’lim samaradorligini oshirishini ko’rsatadi. Shuningdek, maktabgacha ta’lim tashkilotlarida pedagogik o’yinlarni tashkil etish bo’yicha amaliy tavsiyalar berilgan.