MAʼNAVIY MEROS – MILLIY TARAQQIYOTNING ASOSIY OMILI - Egamberdiyeva Mahliyo Qahramon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ma`naviy merosning jamiyat taraqqiyotidagi o`rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ma`naviy meros xalqning tarixiy, madaniy hamda axloqiy qadriyatlarini o`zida mujassam etgan bebaho boylik sifatida qaraladi. Tadqiqotda milliy o‘zlikni anglash, ma`naviy qadriyatlarni asrab-avaylash hamda ularni yosh avlod ongiga singdirishning ijtimoiy ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ma`naviy merosning zamonaviy taraqqiyot jarayonlariga ta`siri, madaniy yangilanish va ma`naviy barkamollikni shakllantirishdagi roli ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Natijada, barqaror jamiyat qurishda manaviy merosning strategik ahamiyati ko`rsatib o`tiladi.