TALABALARDA MAʼNAVIY MADANIYATNI RIVOJLANTIRISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Axmadjonov Zafarjon Ravshan oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada talabalarda ma’naviy madaniyatni rivojlantirish metodikasini takomillashtirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Ta’lim jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalar, innovatsion yondashuvlar hamda milliy va umuminsoniy qadriyatlarga asoslangan metodlardan foydalanishning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, talabalarning ma’naviy-axloqiy fazilatlarini rivojlantirish, mustaqil fikrlash, fuqarolik mas’uliyati va ijtimoiy faolligini oshirishga xizmat qiluvchi samarali metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.