XOSIYAT RUSTAMOVA SHE’RIYATIDA METAFORIK TAFAKKUR VA UNING LINGVOPOETIK IFODASI - Toxirjonova Moxlaroy Jaxongir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek she’riyatining iste’dodli vakili Xosiyat Rustamova ijodida metaforik tafakkurning namoyon bo‘lishi hamda uning lingvopoetik xususiyatlari tahlil qilinadi. Shoira she’rlaridagi metaforalarning badiiy-estetik vazifasi, obraz yaratishdagi o‘rni, individual uslubni shakllantirishdagi ahamiyati misollar asosida yoritiladi. Tadqiqot davomida metaforalarning semantik, stilistik va poetik funksiyalari tahlil qilinib, shoiraning poetik tafakkuriga xos xususiyatlar aniqlanadi.