AXBOROT MUHITIDA BOʻLAJAK PEDAGOGLARNING MANTIQIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH - Rustamova Farangiz Jamshidovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada zamonaviy axborot-taʼlim muhitida boʻlajak pedagoglarning mantiqiy tafakkurini rivojlantirishning pedagogik va psixologik asoslari tadqiq etilgan. Axborot oqimining jadallashuvi sharoitida talabalarda tanqidiy tahlil, sintez, qiyoslash va mustaqil xulosa chiqarish koʻnikmalarini shakllantirish muammolari yoritilgan. Maqolada boʻlajak oʻqituvchilarning mantiqiy fikrlash madaniyatini yuksaltirishga xizmat qiladigan zamonaviy metodlar va axborot texnologiyalarining imkoniyatlari tahlil qilingan.