INKLYUZIV TALIMGA FAQAT ESKI NARSLAR BUMASIN JUDA KO‘P YANGI QONUN QARORLAR CHIQQAN INKLYUZIV TA’LIM VA UNING HUQUIY ASOSLARI - Rahimova Nodira Kenjaboyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada inklyuziv ta’limning zamonaviy mazmun-mohiyati, uning xalqaro va milliy huquqiy asoslari hamda so‘nggi yillarda qabul qilingan normativ- huquqiy hujjatlar asosida rivojlanish tendensiyalari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda inklyuziv ta’limni tashkil etishning huquqiy mexanizmlari, nogironligi bo‘lgan shaxslarning sifatli ta’lim olish huquqini ta’minlash, ta’lim muassasalarida teng imkoniyatlar yaratish, universal dizayn tamoyillarini joriy etish, maxsus pedagogik xizmatlarni rivojlantirish hamda ta’lim jarayonida diskriminatsiyaning oldini olish masalalari yoritilgan.