SURUNKALI BUYRAK KASALLIKLARIDA HAMSHIRALIK PARVARISHI - Akbarova Munisa (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Surunkali buyrak kasalligi (SBK) butun dunyoda nogironlik va o’lim ko’rsatkichlarining muhim sabablaridan biri hisoblanadi. Kasallik buyrak funksiyasining uzoq muddat davomida pasayishi bilan kechadi va bemorning hayot sifatiga salbiy ta’sir ko’rsatadi. Hamshiralik parvarishi bemor holatini barqarorlashtirish, asoratlarning oldini olish hamda davolash samaradorligini oshirishda muhim o’rin tutadi. Ushbu maqolada surunkali buyrak kasalliklarining etiologiyasi, klinik belgilari, diagnostikasi va hamshiralik parvarishining zamonaviy tamoyillari yoritilgan.