TEMIR TANQISLIGI ANEMIYASI: ZAMONAVIY TASHXIS VA DAVOLASH USULLARI - Akbarova Munisa (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Temir tanqisligi anemiyasi (TTA) dunyo bo’ylab eng keng tarqalgan kamqonlik turi bo’lib, asosan organizmda temir moddasi yetishmasligi natijasida rivojlanadi. Kasallik bolalar, homilador ayollar, reproduktiv yoshdagi ayollar va keksalarda ko’proq uchraydi. Ushbu maqolada temir tanqisligi anemiyasining kelib chiqish sabablari, klinik belgilari, zamonaviy laborator va instrumental tashxis usullari hamda bugungi kunda qo’llanilayotgan davolash va profilaktika usullari keng yoritilgan.