TASVIRIY SAN’ATDAN MASHG‘ULOTLAR TASHKIL ETISHDA PEDAGOGIK INNOVATSION KLASTER TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH METODIKASI - D.S.Kazakbayeva (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada tasviriy san’at fanini o‘qitishda pedagogik innovatsion klaster texnologiyalarining nazariy asoslari, ularning ta’lim jarayonidagi o‘rni hamda mashg‘ulotlarni samarali tashkil etish metodikasi yoritilgan. Shuningdek, klaster texnologiyalari asosida ta’lim subyektlari o‘rtasidagi hamkorlikni rivojlantirish, talabalarning ijodiy fikrlashi, kasbiy kompetensiyasi va amaliy ko‘nikmalarini shakllantirishning metodik jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, innovatsion klaster yondashuvi tasviriy san’at ta’limining sifatini oshirish, nazariya va amaliyot integratsiyasini ta’minlash hamda zamonaviy ta’lim muhitini yaratishda samarali pedagogik mexanizm ekanligi asoslangan.