YOSHLARGA YARATILAYOTGAN IMKONIYATLARNING HUQUQIY ASOSLARI - Sernazarova Gulchehra (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasida yoshlarga yaratilayotgan ijtimoiy-iqtisodiy va huquqiy imkoniyatlarning konstitutsiaviy-huquqiy asoslari tahlil qilinadi. Maqolada yangi tahrirdagi Konstitutsiyaning yoshlarga oid normalari, “Yoshlarga oid davlat siyosati toʻgʻrisida”gi Qonun, yoshlar siyosatini amalga oshiruvchi institutsional mexanizmlar hamda ushbu sohadagi amaliy natijalar koʻrib chiqiladi.