ZAMONAVIY STEAM TA’LIMIDA INFORMATIKA FANINING INTEGRATSION ROLI VA AHAMIYATI - Halimova Firuza Eminjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Zamonaviy ta’lim tizimida STEAM yondashuvi o’quvchilarning ijodiy, tanqidiy va mantiqiy fikrlash ko’nikmalarini rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etmoqda. Ushbu yondashuvda informatika fani fan, texnologiya, muhandislik, san’at va matematika yo’nalishlarini o’zaro bog’lovchi integratsion vosita sifatida namoyon bo’ladi. Informatika orqali o’quvchilar dasturlash, ma’lumotlarni tahlil qilish, robototexnika va raqamli texnologiyalar bilan ishlash ko’nikmalarini egallaydilar. Mazkur maqolada STEAM ta’limining mazmun-mohiyati, informatika fanining integratsion roli, uning ta’lim jarayonidagi ahamiyati hamda qo’llanilish istiqbollari tahlil qilinadi. Shuningdek, informatika fanini STEAM ta’limiga integratsiya qilishning afzalliklari va mavjud muammolari yoritib beriladi.