VOKAL SAN’ATINING SIRLARI - Seytanov Qoblan Abdiraxman o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada vokal san’atining nazariy, fiziologik va amaliy asoslari hamda uning estrada ijrochiligidagi o‘rni keng yoritiladi. Vokal texnikasi, ovoz apparatining ishlash mexanizmi, nafas boshqaruvi, rezonans tizimi, sahna madaniyati va ijrochilik psixologiyasi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, estrada san’atining rivojlanishida vokal maktablarining roli, zamonaviy ijrochilik uslublari va texnologik ta’sirlar ko‘rib chiqiladi.