YOSHLAR TADBIRKORLIGI VA DAVLAT QO’LLAB-QUVVATLASHI: O’ZBEKISTON TAJRIBASI - Sodiqova Sevinch Sulton qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Bu maqolada men O’zbekistondagi yoshlar tadbirkorligini o’rganishga harakat qildim. Asosan davlat qanday yordam berayotgani, bu yordam amalda qancha samarali ishlayotgani va yoshlarning o’zi bu haqda nima deyishini ko’rib chiqdim. Tadqiqot davomida shuni ko’rdimki, so’nggi yillarda kreditlash dasturlari ancha kengaygan, lekin ko’plab yoshlar hali ham bu imkoniyatlardan bexabar yoki ulardan foydalana olmayapti. Maqola oxirida bir nechta aniq taklif ham keltirdim — menimcha, ular holatni yaxshilashga yordam beradi.