TA'LIMDA SUN'IY INTELLEKT PLATFORMALARIDAN FOYDALANISH ORQALI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada ta'limda sun'iy intellekt (SI) platformalaridan foydalanish orqali o'qituvchining pedagogik faoliyatini takomillashtirish masalasi nazariy va amaliy jihatdan o'rganilgan. Tadqiqotda SI-platformalarining pedagogik imkoniyatlari, ularning dars rejalashtirish, differensiallashgan ta'lim va qayta aloqa jarayonlariga ta'siri tahlil qilingan. Turli xalqaro manbalarda qayd etilgan empirik natijalar asosida SI vositalarining o'qituvchi samaradorligiga ijobiy ta'sir ko'rsatishi isbotlangan. Maqolada SI platformalarini pedagogik amaliyotga joriy etishning amaliy modeli tavsiya etilgan.
Keywords: sun'iy intellekt, pedagogik faoliyat, ta'lim texnologiyalari, o'qituvchi takomili, SI-platformalar, mashinali o'rganish, personallashtirilgan ta'lim.