AVTOMOBILLAR SOVUTISH TIZIMINING TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ishda avtomobil dvigatellarining sovutish tizimi, uning tuzilishi, ishlash prinsipi va samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqot davomida ichki yonuv dvigatellarida hosil bo‘ladigan issiqlik miqdori, uni me’yoriy darajada saqlash zarurati hamda sovutish tizimining dvigatel ishlashidagi ahamiyati yoritilgan.
Keywords: avtomobil, dvigatel, sovutish tizimi, radiator, termostat, ventilyator, sovutish suyuqligi, issiqlik almashinuvi.