MIS SHLAKLARINI MAYDALANISH DARAJASINI ANIQLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ishda mis shlaklarining maydalanish darajasini aniqlash jarayonlari va ularning fizik-mexanik xususiyatlari tahlil qilinadi. Mis ishlab chiqarish sanoatida hosil bo‘ladigan shlaklar tarkibidagi metall qoldiqlarni ajratib olish va qayta ishlash samaradorligini oshirish uchun ularning granulometrik tarkibi va maydalanish darajasini aniqlash muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda shlaklarning zarracha o‘lchami, maydalanish jarayoniga ta’sir etuvchi omillar hamda laboratoriya sharoitida ularning tahlil usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, elaklash, fraksion ajratish va
Keywords: Mis shlaki, maydalanish darajasi, granulometrik tarkib, elak tahlili, fraksion ajratish, metallurgiya chiqindilari, zarracha o‘lchami, qayta ishlash texnologiyasi, fizik xossalar, sanoat ekologiyasi.