JANGOVAR TAYYORGARLIK MASHG‘ULOTLARINI O‘TKAZISHDA AXLOQIY-RUHIY TAYYORGARLIKNI TASHKILLASHTIRISH: XALQARO TAJRIBA VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada jangovar tayyorgarlik mashg‘ulotlarini tashkil etishda harbiy xizmatchilarning axloqiy-ruhiy tayyorgarligini shakllantirish masalalari xalqaro tajriba asosida tahlil qilingan. NATO davlatlari, AQSH, Rossiya, Xitoy va Isroil armiyalarida qo‘llanilayotgan psixologik tayyorgarlik tizimlari, stressga chidamlilikni oshirish usullari hamda jangovar ruhni mustahkamlashga oid ilmiy yondashuvlar o‘rganilgan. Shuningdek, jangovar sharoitlarda harbiy xizmatchining ruhiy barqarorligini ta’minlashda motivatsiya, liderlik, jamoaviy birdamlik va psixologik treninglarning o‘rni yoritilgan.
Keywords: axloqiy-ruhiy tayyorgarlik, jangovar tayyorgarlik, harbiy psixologiya, stressga chidamlilik, motivatsiya, liderlik, psixologik trening, jangovar ruh, NATO tajribasi.