MILLIY VALYUTANING VA ICHKI BOZORDAGI NARXLARNING BARQARORLIGINI TA’MINLASH YO‘LLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada milliy valyuta barqarorligi va ichki bozordagi narxlar muvozanatini ta’minlash masalalari tahlil qilinadi. Pul-kredit va fiskal siyosatning makroiqtisodiy barqarorlikka ta’siri, inflyatsiyani jilovlash mexanizmlari, valyuta bozorini tartibga solish usullari hamda O‘zbekiston iqtisodiyoti misolida milliy pul birligini mustahkamlash omillari yoritilgan. Tadqiqotda ichki ishlab chiqarishni rivojlantirish, importga qaramlikni kamaytirish va markaziy bankning mustaqil siyosati narxlar barqarorligidagi asosiy omillar sifatida baholangan.
Keywords: milliy valyuta, inflyatsiya, pul-kredit siyosati, valyuta kursi, narxlar barqarorligi, Markaziy bank, iqtisodiy barqarorlik.