INGLIZ TILINI O‘QITISHDA KOMMUNIKATIV METODLARNING SAMARADORLIGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilini o‘qitish jarayonida kommunikativ metodlarning o‘rni va samaradorligi tahlil qilinadi. Kommunikativ yondashuvning asosiy maqsadi tilni faqat grammatik qoidalar majmui sifatida emas, balki real muloqot vositasi sifatida o‘rgatishdan iborat ekanligi yoritiladi. Tadqiqot davomida ushbu metodning o‘quvchilarda nutqiy kompetensiyani rivojlantirish, erkin fikrlashni shakllantirish va amaliy muloqot ko‘nikmalarini oshirishdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, an’anaviy yondashuv bilan solishtirganda kommunikativ metodning afzalliklari va ayrim cheklovlari ham muhokama qilinadi.
Keywords: Kommunikativ metod, ingliz tili o‘qitish, nutqiy kompetensiya, interaktiv ta’lim, muloqot ko‘nikmalari, zamonaviy pedagogika.