DIFFICULTIES IN TEACHING LISTENING SKILLS AT SCHOOL (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada maktabda tinglash ko'nikmalarini o'qitishdagi qiyinchiliklar o'rganilgan. Tadqiqot 14–16 yoshli o'quvchilar bilan sinfxona kuzatuvlari, so'rovnomalar va norasmiy suhbatlar asosida olib borilgan. Natijalar shuni ko'rsatadiki, o'quvchilar past audio sifati, notanish talaffuz va cheklangan leksika tufayli tinglash faoliyatida qiyinchiliklarga duch kelishadi. Shu bilan birga, dastlabki lug'at ishi, maqsadli tinglash vazifalari va ko'p marta tinglash imkoniyati o'quvchilar faoliyatini sezilarli darajada yaxshilaydi. Maqola sinf sharoitida tinglashni o'qitishning samarali strategiyalariga oid amaliy tavsiyalarni taqdim etadi.
Keywords: tinglash ko'nikmalari, maktabda ingliz tili ta'limi, o'quvchilarning qiyinchiliklari, audio material, tinglash strategiyalari, komprehensiya, o'qituvchi metodlari.