ВЛИЯНИЕ ИСКУССТВЕННОГО ИНТЕЛЛЕКТА НА МОРФОЛОГИЮ РУССКОГО ЯЗЫКА В ОБРАЗОВАТЕЛЬНОЙ СРЕДЕ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada sun'iy intellekt texnologiyalarining rus tilining morfologik tizimiga ta'lim muhitida ko'rsatadigan ta'siri chuqur o'rganiladi. Mualliflar zamonaviy AI vositalarining til o'qitish va o'rganishga, ayniqsa, morfologik strukturaga qanday ta'sir qilayotganini tahlil qiladilar. Tarixiy va nazariy asoslar, hududiy va milliy olimlarning yondashuvlari, hamda empirik tadqiqotlar ko'rib chiqiladi. Tanqidiy tahlil orqali AIning rus tilidagi morfologik o'zgarishlarni tezlashtiruvchi va ta'lim jarayonini optimallashtiruvchi omil sifatida tutgan o'rni aniqlanadi.
Keywords: sun'iy intellekt, rus tili, morfologiya, ta'lim