YASSAVİY HIKMATLARI TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada buyuk turkiston shoiri va mutafakkiri Ahmad Yassaviy hikmatlarining ilmiy va tasavvufiy tahlili amalga oshirildi. Hikmatlarning mazmun-mohiyati, undagi tasavvufiy ramzlar va ularning ma’naviyma’rifiy ahamiyati tahlil qilindi. Shuningdek, maqolada komil inson g‘oyasining shakllanishi va rivojlanish xususiyatlari, hikmatlarning badiiy xususiyatlari chuqur yoritildi. Tadqiqotda Yassaviy fikr merosining o‘zbek va umuman uyg‘ur-turk
Keywords: :Ahmad Yassaviy, Hikmatlar , Tasavvuf, Ramzlar ,Komil inson , Badiiy xususiyatlar, Ma’rifat