RESPUBLIKAMIZDAGI HAMDA XORIJIY MANBALARDA AKS ETTIRILGAN TEXNIKA VA TEXNOLOGIYA TUSHUNCHASINING TALQINI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi hamda xorijiy ilmiy manbalarda texnika va texnologiya tushunchalarining talqini qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida mazkur tushunchalarning tarixiy shakllanish bosqichlari, ilmiyfalsafiy mazmuni, zamonaviy jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni hamda ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga ta’siri yoritilgan. Mahalliy va xorijiy olimlarning qarashlari asosida texnika va texnologiyaning o‘zaro bog‘liqligi, innovatsion taraqqiyotdagi ahamiyati hamda raqamli transformatsiya jarayonlaridagi roli ochib berilgan.
Keywords: texnika, texnologiya, innovatsiya, raqamli texnologiyalar, ilmiy texnik taraqqiyot, texnologik rivojlanish, jamiyat, sanoat, modernizatsiya.