MELANXOLIK TEMPERAMENTLI O‘SMIRLARDA STRESSNI BOSHQARISH STRATEGIYALARI VA ULARNING SAMARADORLIGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada melanxolik temperamentga ega bo‘lgan o‘smirlarda stress holatlarini boshqarish strategiyalari, ularning o‘ziga xos xususiyatlari hamda samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida stressni kamaytirishning psixologik va pedagogik mexanizmlari yoritib berilgan.
Keywords: melanxolik temperament, o‘smirlik davri, stress, boshqarish strategiyalari, psixologik yordam, samaradorlik.