O’QUVCHILARNING AQLIY QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH METODLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada o’quvchilarning aqliy qobiliyatini rivojlantirishning nazariy asoslari, zamonaviy pedagogik yondashuvlar hamda samarali metod va vositalar tahlil qilinadi. Shuningdek, oliy ta’lim jarayonida o’quvchilarning mantiqiy fikrlashi, ijodkorligi, mustaqil qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantirish yo‘llari yoritiladi.
Keywords: aqliy qobiliyat, tafakkur, kreativlik, tanqidiy fikrlash, mustaqil ta’lim, interfaol metodlar, motivatsiya.