XOTIN-QIZLAR VA ERKAKLARNING TENG HUQUQLILIGINING KONSTITUTSIAVIY-HUQUQIY KAFOLATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasida xotin-qizlar va erkaklarning teng huquqliligini taʼminlashning konstitutsiaviy-huquqiy asoslari tahlil qilinadi. Maqolada Oʻzbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining tegishli moddalari, gender tengligi sohasidagi milliy qonunchilik, xalqaro huquqiy hujjatlar hamda ushbu sohada erishilgan amaliy natijalar va mavjud muammolar koʻrib chiqiladi.
Keywords: gender tenglik, konstitutsiyaviy kafolat, xotin-qizlar huquqi, teng huquqlilik, inson huquqlari, qonunchilik.