UFQ ROMANIDA QAHRAMONLAR XARAKTERI EVOLYUTSIYASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada ijtimoiy muhit, urush davri voqealari hamda oilaviy munosabatlarning qahramonlar ruhiyati va ma’naviy kamolotiga ko’rsatgan ta’siri yoritiladi. Shuningdek, yozuvchining individual xarakter yaratish mahorati hamda badiiy-psixologik tasvir usullari ilmiy tahlil asosida baholanadi. Kalit so’zlar: Said Ahmad, Ufq romani, qahramon, xarakter evolyutsiyasi, badiiy psixologizm, obraz, ma’naviy kamolot, urush, badiiy tahlil.
Keywords: Said Ahmad, the novel “Ufq”, character, character evolution, artistic psychologism, image, spiritual maturity, war, artistic analysis.