HUQUQNI QO‘LLASH AMALIYOTIDA QONUNLARNI SHARHLASHNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada huquqni qo‘llash amaliyotida qonunlarni sharhlashning nazariy-huquqiy ahamiyati tahlil qilinadi. Qonun me’yorlarining mazmun-mohiyatini to‘g‘ri anglash va ularni amaliyotda bir xilda qo‘llash muammolari, sharhlashning turlari va usullari, shuningdek sharhlash jarayonida yuzaga keladigan qiyinchiliklar ko‘rib chiqiladi. Muallif tomonidan qonunlarni sharhlashning huquqiy davlat qurilishi, qonuniylik va adolat tamoyillarini ta’minlashdagi o‘rni asoslab beriladi.
Keywords: qonunlarni sharhlash, huquqni qo‘llash, huquqiy norma, grammatik sharhlash, tizimli sharhlash, teleologik sharhlash, qonuniylik, huquqiy bo‘shliq, sud amaliyoti.