МАҲАЛЛИЙ ДАҒАЛ ЖУННИ ТИТИШ-ТОЗАЛАШ УСКУНАСИНИ ТАЪМИНЛАШ МЕХАНИЗМИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ ОРҚАЛИ УНИНГ ИШ УНУМДОРЛИГИНИ ОШИРИШ ТАДҚИҚОТ ТАҲЛИЛИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Бу мақолада маҳаллий дағал жун таркибидаги майда ва йирик ифлосликларни механик усулда титиш ва тозалаш агрегатининг таъминлаш механизмини такомиллаштириш орқали ускунанинг иш унумдорлиги, энергия сарфининг тежалиши ва тола сифатининг яхшиланишига эришилган.
Keywords: жун, тола, транспортёр, таъминловчи валик, хомашё бункери, тозалаш.