RESPUBLIKAMIZNING JANUBIY LALMIKOR MINTAQALARIDA QATTIQ BUG‘DOYNING MAQBUL MINERAL О‘G‘ITLASH VA EKISH MEʼYORLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Respublikamizda lalmikor yerlarda yetishtirilgan boshoqli don ekinlari hosili azaldan ichki ehtiyojni qondirishda muhim ahamiyatga ega bо‘lgan.
Keywords: О‘zbekiston Respublikasi Yer resurslari va kadastri Davlat qо‘mitasining malumotlariga kо‘ra, 2009 yilning 1 yanvar holati bо‘yicha respublikamizning 6 ta viloyatida jami 754000 gektar haydalib dehqonchilik qilinadigan lalmi yerlar mavjud.