SAMARQAND VILOYATIDA YUMSHOQ BUG‘DOYNING YANGI “FARBOMA” NAVI SUG‘ORISH TARTIBINI MAQBULLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada Samarqand viloyatida yumshoq bug‘doyning yangi “farboma” navi sug‘orish tartibini maqbullashtirish maqsad qilib qo‘yilgan. Ilk bor Samarqand viloyatining o‘tloqi-bo’z tuproqlar sharoitida kuzgi bug’doyning “Farboma” navi sug‘orish tartibini maqbullashtirilgan. Tajribalar natijalari tahlil qilinib yakunida xulosalar berilgan.
Keywords: o‘tloqi-bo’z tuproqlar, kuzgi bug’doy, “Farboma” navi, sug‘orish tartibi, don hosili.