ПЕРСПЕКТИВЫ И ПУТИ РАЗВИТИЯ ПЕРСОНАЛИЗИРОВАННОЙ ПРОФИЛАКТИКИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada asosan davolanishga yo‘naltirilgan tibbiyotdan shaxsiylashtirilgan profilaktika modeliga o‘tish imkoniyati ko‘rib chiqiladi. Fiziologik ko‘rsatkichlar va sun’iy intellekt algoritmlarini muntazam monitoring qilish kasallik xavfini simptomlar paydo bo‘lishidan ancha oldin aniqlash imkonini beradi. Bunday yondashuv sog‘lom hayot davomiyligini oshirish, sog‘liqni saqlash xarajatlarini kamaytirish va tibbiy yordam sifatini yaxshilash imkonini beradi.
Keywords: profilaktika, diagnostika, tibbiyot, sun’iy intellekt, prognozlash, profil, surunkali kasalliklar, xavf, sog‘liqni saqlash, turmush tarzi, shifokor.