KO‘P AVLODLI (GEN X, Y, Z) JAMOALARNI BOSHQARISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
. Mazkur maqolada ko‘p avlodli (Gen X, Gen Y va Gen Z) xodimlardan tashkil topgan jamoalarni samarali boshqarish mexanizmlarini takomillashtirish masalalari tadqiq etilgan. Tadqiqotda turli avlod vakillarining mehnat qadriyatlari, motivatsion omillari, kommunikatsiya uslublari hamda ish jarayoniga bo‘lgan yondashuvlaridagi farqlar tahlil qilingan. Shuningdek, avlodlar o‘rtasidagi hamkorlikni kuchaytirish, nizolarni kamaytirish va jamoa samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi zamonaviy boshqaruv mexanizmlari o‘rganilgan. Tadqiqot davomida qiyosiy tahlil, tizimli yondashuv va ilmiy umumlashtirish usullaridan foydalanilgan. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, moslashuvchan liderlik, individual motivatsiya tizimlari, raqamli kommunikatsiya vositalaridan samarali foydalanish hamda bilim almashinuviga asoslangan korporativ madaniyatni shakllantirish ko‘p avlodli jamoalarning samaradorligini sezilarli darajada oshiradi. Tadqiqot yakunida tashkilotlarda avlodlar xilma-xilligini boshqarish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: ko‘p avlodli jamoa, Gen X, Gen Y, Gen Z, inson resurslarini boshqarish, liderlik, motivatsiya, korporativ madaniyat, jamoa samaradorligi, avlodlar boshqaruvi.