HAVAS QIL VA OLDINGA INTILISHNI, KAMOLOT TOPISHNING ASOSIY KUCHI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada Tarbiya fani doirasida shaxs kamolotini shakllantirishda "havas" tuyg‘usining o‘rni va uning "oldinga intilish" motivatsiyasi bilan bog‘liqligi tahlil qilingan. Maqolada havas va hasad tushunchalarining farqlari, ijobiy psixologik rag‘batlantirish omillari hamda buyuk ajdodlarimiz hayoti misolida yoshlarda maqsad sari intilish ko‘nikmalarini shakllantirish usullari yoritilgan. Kalit so‘zlar :Tarbiya fani, havas, oldinga intilish, motivatsiya, hasad, komil inson, maqsad, iroda, sog‘lom raqobat, Alisher Navoiy.
Keywords: Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim tizimidagi